Hesarin appro osakuntaporukalla (Alkuperäinen julkaisu 17.4.2016)

Olin päättänyt pidättäytyä kaikenlaisesta juhlimisesta kokonaiset 2 viikkoa, jota voisi kuvailla toteutuksen puolelta toteamuksella #mitenmeniniinkuomastamielestä. Ennen approa olin viettämässä Etelä- ja Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan saunailtaa Möykässä, jossa PPO:n puheenjohtaja ja isäntä saivat houkuteltua minut mukaansa approilemaan seuraavana päivänä, 13.4. järjestettävään Helsinginkadun, eli Hesarin approon. Mielessäni pyörivät torstaiksi palautettavat laskarit, mutta kuullessani approporukan kokoonpanon en voinut mitenkään kieltäytyä kutsusta. Kuten PPO:n puheenjohtaja itse kokoonpanon kuullessaan totesi, ”turmiolliselta näyttää”.

Approt alkoivat jo klo 17:30, jolloin jaettiin approrannekkeet ja -kartat, joiden avulla oli tarkoitus suunnistaa baarista baariin keräten leimoja ostetuista juomista, jotka jatkopaikassa, Apollossa voisi lunastaa aamun pikkutunneilla haalarimerkeiksi. Haalarimerkeissä on Hesarin appron logo ja yo-arvosana sen mukaan minkä tasoisen suorituksen kyseinen opiskelija on suorittanut. Arvosanat ovat Approbatur, Cum Laude Approbatur, Laudatur, tohtori ja jokin tohtorista ylempi, jonka merkitys ei koskaan itselleni selvinnyt. Merkittävää kuitenkin on, että arvosanoja ei voi skipata ylitse, vaan haalarimerkkien ja suoritusten kerääminen on aloitettava A:sta, vaikka fuksivuoden kyllästämä alkoholitoleranssin nousu sallisikin suoraan tohtorinarvon suorittamisen. Myös miesten ja naisten vaaditut juomamäärät vaihtelevat naisten eduksi niin, että miesten tulee juoda naisten arvosanoista vaadituista määristä +2 juomaa lisää saavuttaaksen saman arvosanan.

Itse appro sujui kuitenkin varsin mallikkaasti ja koki melkoisen aloituksen muutaman approryhmäläisen vetäessä minut lähes heti paikalle saavuttuani ”jollekin” lavalle mukaansa tanssimaan ”johonki kilpailuu tuu nyt” ”jonkin biisin” tahtiin, jota en edes etukäteen tiennyt. Pieni pätkä tästä jokseenkin erikoisesta hetkestä löytyy Instagramista hashtagilla hesarinappro. Tästä täysin yllätyksellisestä ja selvinpäin suoritetusta aloitusspesiaalista olikin hyvä jatkaa itse leimojen metsästykseen! Halvan kaljan lisäksi oli illassa paljon muutakin kivaa, kuten esimerkiksi karaoken laulamista sekä niin vanhempiin kuin uudempiikiin tuttuihin törmäämistä ja rentoa yhdessähengailua. Lähenpänä puoltayötä suuntasimme tunnelbaanalla kohti Apolloa, jonne joutui jonottamaan kokonaisen tunnin.  Baari oli täpösen täynnä ihmisiä ja osoittautui täysin kaiken sen jonottamisen arvoiseksi. Tässä vaiheessa kuitenkin suurinosa osakuntalaisista päätti lähteä koteihinsa heti haalarimerkit saatuaan, osan meistä jatkaessa juhlimista pilkkuun asti, hienosta seurasta ja livemusiikista nauttien.

Ensi vuonna vuorossa Cum Laude Approbatur!

-VV:n tiedottaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *