Abeille ja fukseille

Hoi tuleva YET-fuksi!

Suuren suuret onnittelut uudesta opiskelupaikasta – olet tehnyt hyvän valinnan! Tässä on muutama tärkeä linkki joilla pääset alkuun fuksihommiin. Fuksioppaassa on tuutorien yhteystiedot sekä syksyn tärkeimmät päivämäärät. Tuutorien lisäksi kattoainejärjestömme VITA on vastuussa uusien fuksien orientaatioviikosta yhdessä VV:n ja VEKE:n fuksivastaavien kanssa.

Nyt ei muuta kuin nauttimaan kesästä ja odottamaan tulevaa fuksisyksyä. Odotamme sinua innolla!

🌱 YET-fuksiopas 2023
🌱 MMYL ry:n fuksiopas 2023
🌱 YET-fuksit 2023 -Telegram-ryhmä

Jäikö sinulla kysyttävää? Ota yhteys abi- ja fuksivastaavaamme Oonaan (oona.laitalainen[at]helsinki.fi).

Mikä YET?

Kiinnostaako sinua ympäristö- ja luonnonvarakysymykset, elintarvike- ja maatalousala tai kuluttajakäyttäytyminen? Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa opiskellaan soveltavaa taloustiedettä. Ohjelmasta valmistuu näihin aloihin erikoistuneita taloustieteilijöitä työmarkkinoille ja samalla aukeaa polku maisteriopintoihin.

Elintarvike- ja ympäristötalouden ammattilaisia tarvitaan yhä enemmän ja työllisyysnäkymät alallamme ovat valoisat. Ruoka ja ympäristö tarjoavat aina haasteita, töitä ja tutkittavaa, oli näkökulmana sitten alkutuotanto, johtaminen, kulutus, markkinointi tai talouspolitiikka. Tämä kandiohjelma antaa sinulle valmiudet sekä akateemiselle että käytännönläheiselle uralle.

Entä mikä YLE?

Ympäristö- ja luonnonvaraekonomia on vastuullista, kestävän kehityksen mukaista taloustiedettä. Opinnoissa keskitytään ympäristöä ja taloutta yhdistäviin keskeisiin kysymyksiin kuten ilmastonmuutoksen hillintään, merten suojeluun sekä metsien kestävään käyttöön. Tärkeässä osassa ovat taloudelliset ohjauskeinot kuten päästöoikeuskauppa tai ympäristöverot, joilla korjataan ympäristön pilaamisen ja luonnonvarojen liikakäytön ongelmia ja edistetään monimuotoisuuden ja alkuperäisluonnon suojelua.

Katso lyhyt esittelyvideo YET-kandiohjelmasta!

Lue lisää opinnoista, opiskelijoiden kokemuksista ja valintaperusteista Helsingin yliopiston nettisivuilta!