Abeille

Mikä YET?

Kiinnostaako sinua Kiinnostaako sinua ympäristö- ja luonnonvarakysymykset, elintarvike- ja maatalousala tai kuluttajakäyttäytyminen? Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa opiskellaan soveltavaa taloustiedettä. Ohjelmasta valmistuu näihin aloihin erikoistuneita taloustieteilijöitä työmarkkinoille ja samalla aukeaa polku maisteriopintoihin.

Elintarvike- ja ympäristötalouden ammattilaisia tarvitaan yhä enemmän ja työllisyysnäkymät alallamme ovat valoisat. Ruoka ja ympäristö tarjoavat aina haasteita, töitä ja tutkittavaa, oli näkökulmana sitten alkutuotanto, johtaminen, kulutus, markkinointi tai talouspolitiikka. Tämä kandiohjelma antaa sinulle valmiudet sekä akateemiselle että käytännönläheiselle uralle.

Entä mikä YLE?

Ympäristö- ja luonnonvaraekonomia on vastuullista, kestävän kehityksen mukaista taloustiedettä. Opinnoissa keskitytään ympäristöä ja taloutta yhdistäviin keskeisiin kysymyksiin kuten ilmastonmuutoksen hillintään, merten suojeluun sekä metsien kestävään käyttöön. Tärkeässä osassa ovat taloudelliset ohjauskeinot kuten päästöoikeuskauppa tai ympäristöverot, joilla korjataan ympäristön pilaamisen ja luonnonvarojen liikakäytön ongelmia ja edistetään monimuotoisuuden ja alkuperäisluonnon suojelua.

Katso lyhyt esittelyvideo YET-kandiohjelmasta!

Lue lisää opinnoista, opiskelijoiden kokemuksista ja valintaperusteista Helsingin yliopiston nettisivuilta!

Jäikö sinulla kysyttävää? Ota yhteys fuksivastaavaamme Eveen (eve.morsky@helsinki.fi).

Tulitko hyväksytyksi YET-kandiohjelmaan? Fuksiopas 2021 valmistuu kesäkuun aikana ja se tullaan julkaisemaan tällä sivulla. Fuksioppaassa on tuutorien yhteystiedot sekä syksyn tärkeimmät päivämäärät. Tuutorien lisäksi kattoainejärjestömme VITA on vastuussa uusien fuksien orientaatioviikosta yhdessä VV:n ja VEKE:n fuksivastaavien kanssa.

Odotamme sinua innolla!